historiek

logo boomkwekerijcentrumadolfpapeleuWetteren als centrum voor de sierteelt vindt zijn oorsprong zowat 150 jaar geleden.

Adolf Papeleu, een vooraanstaand plantenliefhebber en tuinbouwkundige uit Ledeberg, startte er als eerste een boomkekerij op de Boskantse Hei.

Zonder het belang van de heer Papeleu te onderschatten, zijn het toch de verschillende generaties na hem – en niet in het minst de huidige – die Wetteren tot boomkwekerijcentrum hebben gemaakt en iedere dag opieuw maken.

De streek van Wetteren is dankzij haar zeer centrale ligging heel gemakkelijk bereikbaar via de belangrijkste autosnelwegen,E40 en E17. In de onmiddellijke omgeving zijn tal van mogelijkheden voor een kort, al dan niet zakelijk verblijf.

Waar de Schelde stroomt, tussen Gent en Dendermonde, vindt u in en om Wetteren op relatief kleine oppervlakte een gigantisch aanbod aan sierplanten.

De concentratie van boomkwekerijen is hier de hoogste van Belgïe. Meer dan 150 kwekers telen samen op zowat, 2000 hectaren duizenden soorten sierplanten in alle mogelijk vormen, kleuren en variëteiten. U vindt er werkelijk alles, van klein plantgoed tot levensgrote bomen, coniferen en sierstruiken.

bomen