Boomkwekerijcentrum Wetteren zet Sint-Gertrudiskerk in de bloemetjes

dsc_0484150 jaar geleden wou Charles Hippolyte Vilain XIIII Wetteren stedelijke allures geven. Hij liet de oude, kleine kerk afbreken. Zo ontstond het marktplein en kon de nieuwe Sint-Gertrudiskerk verrijzen, een kerk met kathedraalallures.
150 jaar later is het tijd om de Sint-Gertrudiskerk in de bloemetjes te zetten, en dat kan je letterlijk nemen. Scheppersinstituut en Boomkwekerijcentrum Wetteren slaan de handen in elkaar en versieren de kerk met bloemen en planten.
De kerk krijgt binnen een nieuwe, kleurrijke look. Kortom, voor de Wetterse Floraliën moet je dit jaar in de Sint-Gertrudiskerk zijn.
Je kan Sint-Gertrudis in ’t Groen bezoeken van zaterdag 24 september t.e.m. zondag 2 oktober, telkens van 9 tot 12 uur en van 15 tot 18 uur. Toegang is gratis.